“percaya Atau Tidak Ramai Kanak-kanak Kurang Fokus Dan

“percaya Atau Tidak Ramai Kanak-kanak Kurang Fokus Dan

“PERCAYA ATAU TIDAK RAMAI KANAK-KANAK KURANG FOKUS DAN BERTENAGA APABILA MEREKA KE SEKOLAH – IBU BAPA WAJIB TAHU!”
.
Sebagai ibu bapa, tentu kita inginkan anak-anak kekal sihat dan cergas ketika mereka ke sekolah, untuk mengelakkan mereka kurang fokus terhadap pelajaran mereka.
.
Sama ada masih berada di tadika atau di sekolah rendah, kanak-kanak mempunyai pelbagai aktiviti daripada pembelajaran di dalam kelas diikuti kokurikulum hinggalah ke waktu bermain yang membuatkan mereka sentiasa sibuk dan memerlukan tenaga.
.
Bagi memastikan anak kecil sentiasa sihat dan cergas berlari, dapat belajar dan bermain dengan aktif, Jom ikuti 4 tips ini agar anak bertenaga dan sihat di sekolah!
.
1. AMBIL SARAPAN PAGI
- Kanak-kanak yang tidak mengambil sarapan biasanya akan mudah berasa penat dan lesu. Jadi, pastikan anak anda bersarapan sebelum ke sekolah agar dia boleh memberikan tumpuan penuh pada pelajaran.
.
2. TETAPKAN MASA TIDUR
- Penetapan masa tidur dan bangun yang sama setiap hari untuk pastikan anak-anak dapat waktu tidur mencukupi dan tidak mengantuk di dalam kelas. Anak yang cukup tidur juga akan kurang meragam.
.
3. MINUM AIR KOSONG
-Biasakan anak-anak membawa sebotol bekas air masak ke sekolah. Mungkin ada yang tidak sedar bahawa air kosong membantu dalam proses pengangkutan darah ke seluruh badan.
.
4. BERI SUPPLEMEN TAMBAHAN
- Cara terbaik memastikan anak-anak mendapat sumber vitamin dan mineral yang cukup selain dari pemakanan sihat dan seimbang adalah dengan memberikan supplemen tambahan. Seperti - (Bekalkan 1 sachet Int3tree setiap hari)
.
Semoga tips yang dikongsikan member manfaat buat para ibu bapa di luar sana. Selamat mencuba!
.
.
#int3tree
#bekalkanint3treesetiaphari
#int3treeXwhi
#tv3
#mudahnyaberniagaint3tree
.
==========================================
.
Website: www.dengancinta.com
Whatsapp: www.wasap.my/60196677998/int3tree